Chiro Hiro bouwt

Na het geslaagde huwelijk van jongenschiro Sint-Hubertus en meisjeschiro Onze-Lieve- Vrouw in 2013 floreert onze  groep met 100 leden en 16 in de leiding als nooit tevoren. De lokalen voldoen daardoor niet meer aan de verwachtingen. Zowel het oude jongenslokaal in ‘De Kapel’ in de Kerkstraat als het oude meisjeslokaal achter de Sint-Hubertusschool zijn te klein. Beide lokalen gebruiken en onderhouden is bovendien niet duurzaam en financieel niet haalbaar.

Dus zet Chiro Hiro een volgende stap met het bouwen van een nieuw lokaal. Op een deel van de grond van het oude meisjeslokaal komt een gebouw met twee verdiepingen dat voldoende plek biedt aan alle afdelingen en dat helemaal voldoet aan de normen.

Eind augustus kregen we de goedkeuring voor de bouwaanvraag. In afwachting werd het oude meisjeslokaal al volledig gestript, zodat we snel voortgang kunnen maken. Voor de bouw van het nieuwe lokaal gaan we zoveel mogelijk samenwerken met lokale bedrijven. Zo wordt het op vele vlakken een positief verhaal voor de gemeente.

Chiro Hiro krijgt voor deze onderneming ook financiële steun van het gemeentebestuur en het bisdom. Hoewel we die steun enorm waarderen, is die niet voldoende om heel het project te kunnen financieren. Daarom gaan we ook op zoek naar sponsors in de gemeente en daarbuiten. We mikken op bedrijven die ons ofwel financieel ofwel in natura willen steunen. Daarnaast hopen we dat ouders, oud-leden, oud-leiding en andere sympathisanten ook een bijdrage willen leveren.

Beste ouders,
 
Zoals jullie al konden zien: de ruwbouw van de nieuwe lokalen is zo goed als af. Tot daar het goede nieuws...
Het minder goede nieuws: door onverwachte kosten en stevige prijsstijgingen slinkt ons budget voor de bouw van de nieuwe lokalen heel snel. Ondanks de financiële steun van de gemeente en de dekenij moeten we op zoek gaan naar extra financiële middelen.
 
Wat kan jij doen om ons te helpen?
  • We hebben een crowdfundingsactie opgestart: https://bit.ly/steun_chirohiro - elke euro die we hier binnenhalen telt. Deel deze actie met je vrienden, familie, collega's, kennissen, enz.
  • Wil je liever een fiscaal aftrekbare gift doen? Dat kan op het rekeningnummer BE67 000 1507 2887 van Chirojeugd-Vlaanderen vzw met vermelding 'Gift MG/0311'. Voor giften vanaf 40 euro krijg je een fiscaal attest.
  • Ben je een beetje handig? Zet je in de whatsapp-groep 'Werken op de Chirowerf'. Hier kom je te weten wanneer we helpende handen kunnen gebruiken. Zo houden we de kosten laag. Stuur een bericht naar Kris Boen op 0484 50 09 38.
  • Ga mee op zoek naar sponsors: je eigen bedrijf, je werkgever, het bedrijf van vrienden of familie: alle beetjes helpen! Stuur een mailtje naar vzw@hirosupport.be als je hierover meer info wil. Of spreek de leden van de vzw aan op de barbecue zaterdag (Kris Boen, Ludwig Boen, Yves De Keersmaecker, Johan Timmermans, Gil Maximus, Bart De Vos, Klaartje Brits)
 
Duizendmaal bedankt!
De leidingsploeg & vzw Hiro Support